New York kao neprestana inspiracija

Massimo Dutti važi za brend koji teži da u svojim kolekcijama spoji elegantno, urbano i na kraju donekle opušteno (casual). Ove jeseni dizajneri Massima su ostali na kursu ustanovljenom 2012. godine, kada su prvi put modnoj javnosti predstavili kolekciju inspirisanu New York-om. Istom vodiljom i inspiracijom ovog jedinstvenog kosmopolitskog grada, Massimo Dutti nam u sezoni Jesen/Zima 2015/16 donosi kolekciju “689 5th Avenue” (New York)  koja reprezentuje Eklektičan / Casual / Autentičan stil za muškarca koji želi elegantno, praktično i udobno, kao i klasično ali ne previše formalno.

NewYork

Grad bezbroj mogućnosti i kontrasta – New York

Eklektičan jer uzima najbolje od svega što Massimo Dutti ima po pitanju materijala, krojeva i dezena, Casual jer nije striktno formalan, te možete videti “cable-knit” rolku ispod vuna-kašmir blejzera, Autentičan jer u poređenju sa drugim kolekcijama New York je nešto jedinstveno i prepoznatljivo na prvi pogled.

Matthew Avedon and Mathias Lauridsen

Fashion amabsadori: Mathias Lauridsen i Matthew Avedon

Pretežno otmen, urban i minimalistički stil, inspirisan 60-tim i 70-im godinama prošlog veka.

Kasmir vuna NY odelo

Limited edition vuna-kašmir odela (ručno završena)

Outwear Massimo Dutti

“Outwear” od prirodnih materijala *(levo, kašmir-vuna) i poliestera (desno, punjen pačijim paperjem)

New York cipele

Mokasine urađene od kravlje kože preplet tehnikom (zalepljene i proštepane)

Acc NY Massimo Dutti

Kožna “weekend” torba i dugmići za manžetne u obliku krojačkih makazica

BOJE
Uglavnom sive nijanse i to “soft” tonovi sa naznakama bele. Od ostalih boja imamo pretežno braon i plave tonove pogotovo kod aksesoara. Meni svakako zanimljiva su dugmad za manžetne u obliku makazica jer asociraju na krojački stil.

MATERIJALI
Odevni predmeti izrađeni većinom od prirodnih materijala, vuna i pamuk, uz primesu kašmira koji svoju efektnost postiže u struktuiranim blejzerima i ukrojenim kaputima. Poliester je nezaobilazno vlakno kada pričamo o odevnim predmetima koji trpe spoljne uticaje poput kiše, snega i prljavštine.

TKANJA
Preovladava jednostavno, keper i rebrasto tkanje, dok su dezeni šaroliki pa tako imamo uzorke poput Houndstooth (pepita), Pinestripe, Herringbone (riblja kost)…

Massimo Dutti New York
Kolekcija New York je dostupna samo u Ušće Šoping centru.

Detaljniji uvid u artikle možete dobiti posetom zvanične web stranice Massimo Dutti. Ukoliko na sajtu izaberete da vaša podrazumevana zemlja bude Srbija, imate mogućnost da vidite realne cene odevnih predmeta. Neko moje iskustvo govori da oko 90% artikala koje vidite na sajtu možete pronaći i u radnji.

Poslednji tekstovi

Arhiva

Kategorije

Goran Written by: