Après-ski moda šarmantnih skijaša

Après-ski ili “after skiing” je termin iz francuskog jezika koji predstavlja bilo koji vid zabave, noćnog života i društvene aktivnosti koji se održava u ski centrima Alpa. U ovom jedinstvenom i populanorm događaju, modni brendovi poput španskog Massimo Dutti, pronalaze inspiraciju za svoje zimske kolekcije. Na ovaj način, modni brendovi iskazuju interesovanje ne samo za mainstream trendove, već i potrebu da kroz ne toliko globalno rasprostranjene trendove i specifična interesovanja jednog dela svojih kupaca, prikažu nam malo drugačiji pogled na svet mode od uobičajenog. Prostor i ideje koje nastaju iz specifičnih pojava kao što je Après-ski, daju mogućnost modnim dizajnerima da budu više nego uobičajeno slobodni i kreativni u nastojanju da naprave jedinstvene odevne predmete.

apres_ski

The Folie Douce – najpopularnija zabava na Alpima (Alpe d’Huez)

Massimo Dutti nam za predstojeću zimu donosi limitiranu kolekciju Après-ski koja je namenjena podjednako pasioniranim skijašima koji žele da na “belim stazama” zadrže jedinstven i prepoznatljiv stil sportske elegancije koji je odavno sinonim Massimo Dutti brenda, dok sa druge strane u ovoj kolekciji prepozanće se oni koji hladne dane u svom gradu žele da provedu u ugodnoj, laganoj, toploj i povrh svega jedinstvenoj odeći.

massimo_dutti_apres_skiMassimo Dutti – Après-ski kampanja zima 2015/2016 – Model Mikkel Jensen

Kolekciju karakterišu zanimljiva žakard tkanja koja možemo videti kod pletenih vunenih džempera, inče urađeni od kvalitetnih italijanskih prediva (extra fine wool), kao i guščije/pačije paperje koje u odevnim predmetima poput ¾ kaputa-jakne iskazuje pun potencijal u vidu toplotne izolacije i lakoće.

zakard_Massimo_DuttiPleteni džemperi u žakard tkanju

Jakne_Massimo_DuttiTech-fiber jakne punjene pačiji/guščijim paperjem

“Outwear” (gore na slici) karakteriše punjenje od sivog guščijeg/pačijeg paperja u procentu od 80% i 20% običnog perja. Punjenje ima oznaku 700 fill power što predstavlja meru popunjenosti odevnog predmeta paperjem. Karakteristika paperja jeste da topao vazduh zadržava, a hladan izbacuje napolje.

Koeficijent 700 fill power je vrlo visok što odevnom predmetu omogućava visok nivo izolacije i laganost materijala.

Kod ostalih odevnih predmeta iz kolekcije preovladavaju puniji materijali od prirodnih vlakana poput vune, jaka i pamuka, ali takođe možemo videti mešavine prirodnih i sintetičkih vlakana kao što je slučaj sa “casual” košuljama koje su blend pamuka, akrila i poliestera ili polo džempera gde imamo kombinaciju vune, jaka i 2% poliestera.

dzemperi_Massimo_DuttiPolo džemperi od vune i jaka sa malim procentom poliestera koji doprinosi čvrstini odevnog predmeta

Kolekciju prati jedan džins, koji je urađen od 100% pamuka sa prepoznatljivim flanel završetkom u slim fit kroju, kao i ćino proštepane pantalone 100% pamuk u casual fit kroju (slika ispod).

pantalone“Flanel” džins i 100% pamuk ćino pantalone

kosuljeKošulje sa flanel efektom – pamuk, akril i poliester

Hit ove kolekcije predstavljaju skije urađene u saradnji sa renomiranim francuskim proizvođačem skijaške opreme, Rossignol (imaju tradiciju od 1907 godine.). Skije su namenjene 60% za stazu, a 40% za šetnju, konstruisane u naprednoj Air Tip tehnologiji, sa karbonskim delovima. Kako nisam ekspert po pitanju skijaške opreme, ovde ću se zaustaviti, a sud o kvalitetu ostavljam vama, skijaškim fanovima.

skije_Massimo_DuttiMD skije u saradnji sa Rossignol-om, prepoznatvljiva crno-zlatna kobinacija 

Spomenuo bi par aksesoara poput ranca i malog nesesera koji svakako mogu biti praktični kako za putovanje, tako i za svakodnevne aktivnosti, odlazak na posao, trening ili jednostavno šetnju sa prijateljima. Kolekciju prate nekoliko vunenih i pletenih kravata, vuna-kašmir čarape i kape u žakard tkanju, kao i zimske rukavice.

Kako je potreba za zimskim odmorom postala sve neophodnija što zbog stresa svakodnevnice, uživanja u planinskim predelima i snežnim obroncima ili sportskim skijanjem, verovatno da svako od nas u Après-ski kolekciji može pronaći adekvatan odevni predmet koji će “provozati” belim stazama, Kopaonika, Zlatara, Brezovice, Alpa, Banskog…

Evo još par korisnih informacija:

Kompletnu ponudu artikala možete pronaći na zvaničnoj MD stranici – Après-ski. Kolekcija Après-ski je prvi put predstavljena u sezoni zima 2014/2015 .Kolekcija je dostupna u Ušće tržnom centru. Dostupnost artikala sajt-radnja je oko 90%. Cene na Massimodutti.com/rs u dinarima su identične onima u radnji. 

Fotografije: Massimodutti.com / Lafoliedouce.com

 

Poslednji tekstovi

Arhiva

Kategorije

Goran Written by: